Advertentie
De derde klok

De derde klok

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Twee gebeurtenissen die volgens de ene waarnemer na elkaar hebben plaatsgevonden, kunnen volgens een andere waarnemer gelijktijdig plaatsvinden. In een gedachtenexperiment over de relativiteitstheorie wordt gesproken over ‘de derde klok’ die deze twee gebeurtenissen en dus de twee tijden kan synchroniseren.

De ‘derde klok’ is een wat oudere man, die in zijn (ziekelijke) verbeelding de 2e eeuw en de 21e eeuw synchroniseert. Hij maakt een reis naar het Grieks-Romeinse rijk, vereenzelvigt zich met de satirische schrijver Loukianos (Lucianus) uit de 2e eeuw, reist met hem mee en vindt daar ook de jongere versie van zijn geliefde terug.

Is 'De derde klok' een biografie over Loukianos? Is het een essay over het cynisme? Is het een liefdesverhaal? Een relaas over een dissociatieve stoornis? Eigenlijk is het dat allemaal, op een frisse, afwisselende manier samengebracht in een fantasievolle roman.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
166
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
25 september 2019
ISBN
9789402197617
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,50
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic