Advertentie
De gedrevene

De gedrevene

1
Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
  Topics 0

Geen Nederlandse regeringsleider was zo vastbesloten zijn land maatschappelijk te hervormen als Joop den Uyl. Hij bruiste van de plannen, had briljante bondgenoten en leek economisch het tij mee te hebben. Maar de euforie duurde nog geen half jaar; toen sloeg de oliecrisis toe. De rest van zijn premierschap moest Den Uyl de ene na de andere onverwachte crisis bezweren, van kapingen en gijzelingen tot de Lockheed-affaire, en dit alles tegen de achtergrond van een wereldwijde recessie.

Dik Verkuil laat in deze meeslepende biografie zien hoe Den Uyl zich van een gedreven en sociaal onhandige intellectueel ontwikkelde tot een charismatisch leider, die vergeefs tegen de stroom oproeide.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
464
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
08 augustus 2019
ISBN
9789046825648 , 9789046825655
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Hoe gedreven Joop den Uyl was

door: Anneke 1 like
Bij het zien van de mooie cover van De gedrevene van Dik Verkuil weten de 45 plussers wel wie die man op de cover is. Je weet meteen dat het over Joop den Uyl gaat. Diegenen die hem bewust hebben meegemaakt, zullen het met de titel eens zijn. Diegenen die hem niet of niet bewust hebben meegemaakt...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook