Advertentie
Bert Bakker Folio-reeks De geheim agent

De geheim agent

10
Gelezen 13 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 7 Favoriet 2 Recensies 1
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0

De geheime agent is de klassieke roman van Joseph Conrad over de waanzin van het terrorisme. Samen met zijn vrouw drijft Verloc een winkeltje met pikante blaadjes. Het zaakje is echter een dekmantel: in werkelijkheid is Verloc een 'geheim agent' in dienst van een ambassade in Londen, die hij inlichtingen verschaft over de bizarre groep revolutionairen en anarchisten die zich na sluitingstijd in zijn winkel verzamelt. Op een dag verlangt de ambassade meer dan zijn gebruikelijke rapport: Verloc wordt gemaand tot harde actie over te gaan, tot het zaaien van paniek en onrust. Verloc pleegt dan een krankzinnige daad, even zinloos als vernietigend. Het resultaat is een menselijke tragedie, die onherroepelijk eindigt in de dood.

Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Laatste editie
01 januari 2003
ISBN
9789035118096 , 9789035124370
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Lezersrecensies (1)

Fraaie anti-spionage roman met historische achtergrond

door: Peter de Wolff 6 reacties 1 like
Wie met “De geheim agent” een spionage-thriller in handen te hebben, komt bedrogen uit. De geheim agent is een psychologische roman. In het eerste deel wordt de wereld van Verloc, de geheim agent, en zijn omgeving van andere personages geportretteerd. Ze worden door Conrad beschreven met een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook