Advertentie
001

De gele hond

12
Gelezen 18 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 0 Recensies 1
Thrillers & Spanning   Topics 0

De avond van de zevende november geselen storm en regen het haven-plaatsje Concarneau. Het stadje lijkt uitgestorven want niemand waagt zich met dit noodweer nog op straat. Alleen de drie ramen van het Hotel de l'Amiral zijn om elf uur nog verlicht. Even gaat de deur van het hotel open en doemt er een man op, die duidelijk eens fijn de bloemetjes heeft buiten gezet. Met veel moeite probeert de man vooruit te komen maar plotseling wankelt hij en valt languit op het trottoir. Een gele hond duikt uit het duister op en besnuffelt de man. Als een douanebeambte de man vindt, sijpelt een straaltje bloed uit een klein gaatje in zijn jas. Wanneer Maigret de volgende dag in het stadje arriveert, is iedereen zeer onder de indruk van deze moord op de alom geachte monsieur Mostaguen en Maigret zet alles op alles om de dader te vinden.

Genre
Thrillers & Spanning
Pockets populaire fictie
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorspronkelijke titel
Le Chien Jaune
Serie
Maigret (6)
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Laatste editie
12 februari 2015
ISBN
9789044909432 , 9789085426370 , 9789460423789
+Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Janneke Bouwman Hebban Recensent

Leuk kort verhaal

door: Janneke Bouwman 1 like
Aardig gedateerd natuurlijk, maar altijd leuk om de boeken van Simenon te lezen. Leuk kort verhaal, niet al te ingewikkeld. Goede sfeertekeningen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook