Advertentie

De goede dieven

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
De goede dieven is een verrukkelijke en avontuurlijke jeugdroman van prijswinnend auteur Katherine Rundell, bekend van o.a. De ontdekkingsreiziger en de prikkelende essay Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs.

Manhattan, 1920. Na een lange bootreis komt Vita Marlowe samen met haar moeder in Amerika aan. Er is werk aan de winkel. Een beruchte oplichter heeft het huis en alle bezittingen van haar grootvader Jack gestolen. Vita is vastberaden om haar grootvader op te vrolijken en verzint een list om het huis terug te krijgen.

Samen met een jonge zakenroller en twee circusjongens smeedt Vita een extreem gevaarlijk plan: ze gaan de grootste overval ooit plegen. Maar wat zijn ze bereid om op te geven om dit onrecht recht te zetten?

Katherine Rundell is een van de belangrijkste Britse auteurs van dit moment. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn haar boeken zeer geliefd bij kinderen en hun (groot)ouders. Eerder verschenen van haar ook: Feo en de wolven, De ontdekkingsreiziger en Sophie op de daken.

‘In haar jeugdboeken zet Rundell kinderen in hun kracht en laat ze buitengewone dingen doen.’
Jaapleest.nl
+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Eerste editie
20 april 2021
Laatste editie
20 april 2021
ISBN
9789024593514 , 9789024593521


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De goede dieven

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.