Advertentie

de Griel

0

Rank 9814 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Een halve eeuw na het verdwijnen van de griel, een Nederlandse broedvogel, vroeg zich een aantal vogelaars af waar die grielen nu precies in ons land zaten, hoe lang ze hier hebben gebroed en hoeveel het er zijn geweest. Een speurtocht langs museumcollecties, door literatuur, kaartenbakken, briefarchieven, dagboeken, negatieven, foto’s en films, gaf allerlei wetenswaardigheden over de biologie bloot.

Hiermee ontstond een verrassend volledig beeld van het voorkomen, biotoopvoorkeur en gedrag van grielen in hun Nederlandse broedbiotoop. Ook werd het interessant om de gegevens in het perspectief van het zich voortdurend ontwikkelende en veranderende duingebied te plaatsen. Niet alleen omdat grielen in Europa tot de kwetsbare broedvogels worden gerekend. Maar ook omdat er nu anders wordt aangekeken tegen het beheer van onze kustduinen dan een eeuw, of zelfs maar enkele tientallen jaren, geleden.

- Volledig beeld van het wel en wee van de griel in Nederland
- Verrassende onderzoeksresultaten
- Uniek historisch beeldmateriaal
+


Aantal pagina’s
300
Uitgeverij
Uitgeverij Knnv
Eerste editie
20 januari 2020
Laatste editie
25 september 2020
ISBN
9789050117357


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: de Griel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken