Advertentie

De koninklijke weg

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Het Olavspad in Noorwegen

Noorwegen is voor Johanna Jacobs en Arie Haasnoot nog onbekend terrein. De geheimen van dit mysterieuze land onthullen en tegelijk één van de grote pelgrimsroutes uit de middeleeuwen bewandelen, wat een uitdaging! Olav leefde duizend jaar geleden, was Vikingkrijger en koning. Hij bracht van verre tochten het christendom naar Noorwegen. Hij sneuvelde in zijn strijd voor eenheid en kerstening van zijn land maar leefde voort als heilige. Zo werd zijn graf in Nidaros (Trondheim) na Jeruzalem, Rome en Santiago de Compostella het meest bezochte reisdoel voor pelgrims.

Arie en Johanna maakten eerder een voetreis naar Rome, die beschreven werd in 'De hemel onder onze voeten'. Het Olavspad van Oslo naar Nidaros is voor deze pelgrims opnieuw een prikkelende mix van lichamelijke inspanningen, genieten van cultuur en landschap, bezinning en het opdoen van spirituele ervaringen. Zij nodigen de lezer uit over deze Koninklijke Weg met hen mee te wandelen en mee te genieten!

Johanna Jacobs en Arie Haasnoot zijn jonge pensionadeo's die nog van alles uit het leven willen halen. Gezonde geesten in een gezond lichaam! Daarom houden ze, behalve van gezelligheid, ook van bewegen. Al meer dan tien jaar maken zij wekelijks eendaagse wandelingen, en besteden ze hun vakanties aan meerdaagse wandeltochten.
+


Genre
Literaire non-fictie , Reizen & Talen
Reisverhalen
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Cairn Consulting
Eerste editie
06 oktober 2020
Laatste editie
06 oktober 2020
ISBN
9789464061864


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De koninklijke weg

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.