Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De kosmische komedie
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 20 3 21 2 3 1 1
Volkskrant:

De kosmische komedie

50

Gelezen 53 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 62 Favoriet 0 Recensies 4
Non-fictie Artikelen 2 Newsroom 5   Topics 0

Geen groter projectiescherm dan de sterrenhemel. De kosmische komedie schildert onze voorstellingen van hemel en hel sinds Galileo de aarde definitief uit het middelpunt van het universum haalde. Het is een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld – desnoods buiten de dampkring. Middelpunt is de radiosterrenwacht Westerbork in het voormalige nazidoorvoerkamp – waarvandaan 102 000 zielen in de zwarte gaten van Auschwitz en Sobibor verdwenen. Wat volgt is een tijdreis door vijf eeuwen van almaar uitdijende vergezichten, via Eise Eisinga en Joeri Gagarin tot voorbij de Melkweg.
De kosmische komedie is science-non-fiction op zijn alleraanstekelijkst, over astronomen en astronauten, de eerste vrouw in de ruimte Valentina Teresjkova en maanwandelaar Buzz Aldrin. Langs de afgrond van de distopie gidst Frank Westerman zijn lezers hemelwaarts, gewichtloos verlangend naar volksplantingen op de maan en Mars in de eenentwintigste eeuw.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Querido Fosfor
Eerste editie
12 januari 2021
Laatste editie
09 februari 2021
ISBN
9789021423944 , 9789021428567 , 9789021423951


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie
kristofsjongers Hebban Recensent

Een astronomisch lekker drankje

door: kristofsjongers 2 likes

Bibliotheken vol zijn er verschenen over de menselijke fascinatie voor het universum. Frank Westerman vond dat er daar nog wel een boek bij kon. Hij kan natuurlijk bogen op een indrukwekkend palmares in de literaire non-fictie. Met El negro en ik won hij de Gouden Uil (tegenwoordig de Fintro...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De kosmische komedie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.