Advertentie

De namen van Maria

15

Gelezen 12 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning   Topics 0
Isa droomde altijd van kinderen. Tot Berlijn. Daar viel ze als tiener in handen van een maker van snuff-movies. In de chaos na de politie-inval die tot haar bevrijding leidde, schoot ze haar beul neer. Ze overleefde de ontvoering, maar haar kinderdroom is voorgoed voorbij. Ze is onvruchtbaar. Tien jaar later is Isa getrouwd met de steenrijke Harry van Dijck. Ze reizen naar Colombia voor een illegale adoptie. Onbekenden leveren een meisje af bij hun hotel met een briefje: Ana Maria, 6 años. Met valse papieren en kind vliegen ze terug naar Amsterdam. Wanneer ze het vliegtuig verlaten, vindt Ana Maria de rozenkrans van een medepassagier die onwel is geworden. Het lijkt een hartaanval, maar de man, een overgelopen kopstuk uit het Medellindrugs kartel, is vergiftigd. De rozenkrans bevat cruciale gegevens over een grootscheeps smokkelproject op Schiphol. De drugswereld is in rep en roer en als de jacht op de drager van de gestolen informatie in volle hevigheid losbarst moet de nieuwbakken moeder alles op alles zett? m haar dochtertje te beschermen. Met een zenuwslopende afwisseling van spanning, psychologisch drama en actie geeft De namen van Maria je geen rust voor je weet hoe het afloopt. Een heerlijk verslavende thriller die je niet meer weg kunt leggen.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Uitgeverij
Cargo
Eerste editie
01 april 2008
Laatste editie
24 november 2010
ISBN
9789023423027 , 9789023456209 , 9789023448457


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (3)

Keuze van de redactie

Mengeling van stijlen

door: Anne Terwisscha 1 like
Patricia van Mierlo is o.a. scenarioschrijfster en heeft ervaring opgedaan met Goede Tijden, Slechte Tijden. De naam van Maria is haar thrillerdebuut.
Isa is de dochter van een junk. Na een verschrikkelijke jeugd vindt de lezer haar aan het begin van het boek terug in Berlijn waar ze als hoer geld...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De namen van Maria

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.