Advertentie

De natuur als uitvinder

3

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 2   Topics 0

Miljarden jaren aan innovatie gratis beschikbaar 'Als er een Nobelprijs was voor de meest veelbelovende discipline van de toekomst, dan zou bionica een van de grootste kanshebbers zijn.' Als u aan de natuur denkt, waar denkt u dan aan? Bos? Bergen? Pluizige beestjes? Waar u waarschijnlijk niet aan denkt is techniek, maar hoe gek het ook klinkt: de natuur zit er vol mee. In bijna 4 miljard jaar zijn fantastische biologische oplossingen ontstaan die we kunnen gebruiken als inspiratie voor onze eigen menselijke toepassingen. Dit is precies wat bionica doet. Zo is een hogesnelheidstrein in Japan uitgerust met een efficiënte 'ijsvogelneus' en leveren botten inspiratie voor materiaalbesparing. Deze out-of-the-box-toepassingen kunnen technisch zijn, maar bieden ook oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en sociale innovatie. De natuur gebruikt efficiëntie en duurzaamheid als basis voor het voortbestaan van het leven op aarde en daar kan de mens, door goed af te kijken, nog veel van leren. ylva poelman, natuur- en sterrenkundige, is specialist op het gebied van bionica, innovatie en peoplemanagement. Ze is initiator en aanjager van het Bionica Innovatie en Expertise Centrum in Groningen. Over dit onderwerp schrijft ze ook tweewekelijks als columnist onder de titel 'De Bionische Vrouw' voor Trouw.

+


Genre
Onderwijs & Wetenschap
Exacte wetenschappen/natuurwetenschappen algemeen
Illustraties
Maartje Kunen
Uitgeverij
Overamstel Uitgevers
Eerste editie
15 juni 2015
Laatste editie
15 juni 2015
ISBN
9789048825417


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Martijn (Hebban Crew) Hebban Crew

Inspiratie van de oudste uitvinder ter wereld

door: Martijn (Hebban Crew) 1 reactie 2 likes

Miljarden jaren aan innovatie gratis beschikbaar luidt de ondertitel van Ylva Poelmans boek De natuur als uitvinder. Dat geeft de insteek van dit boek over bionica heel goed weer. Het gaat over het opdoen van inspiratie voor onze menselijke techniek, bij de oude meesteres: de natuur. Dat is wat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De natuur als uitvinder

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken