Advertentie
De offers

De offers

96
Gelezen 141 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 77 Favoriet 17 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 2 Spots 1 Top25's 8   Topics 0

Tokio, 1946. Een jaar na de capitulatie van Japan is het Tokio Tribunaal in volle gang. De Nederlander Rem Brink is een van de rechters die een vonnis moeten vellen over de belangrijkste Japanse oorlogsmisdadigers. Ter afleiding van de machtsspelletjes en voortdurend wisselende allianties van zijn collega's probeert Brink het hem volstrekt vreemde en totaal verwoeste land te verkennen. Als Brink de Japanse sopraan Itchiko leert kennen, die tijdens de bombardementen op Japan haar ouders heeft verloren ontluikt er een tedere, geheime liefde die niet zonder gevaar is. Wanneer deze relatie is uitgekomen verliest Itchiko het protectoraat van haar westerse weldoenster. Haar beloftevolle toekomst ligt aan duigen en ze vertrekt zwanger naar haar geboortedorp in de bergen. Het is juist dat dorp waar vlak daarvoor in stilte gruwelijke oorlogsmisdaden hebben plaatsgevonden.

Kees van Beijnum sleept de lezer mee in de grote morele worstelingen van zijn personages. Hij stelt onnadrukkelijk maar stellig de vraag naar goed en kwaad, en naar de morele verantwoordelijkheid van het individu. De offers beschrijft een onbekend deel uit de wereldgeschiedenis en is een sensationele leeservaring, waarin Van Beijnum een gebied betreedt waar hij en zijn lezers nog niet eerder kwamen.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
544
Uitgeverij
De Bezige Bij
Laatste editie
03 oktober 2014
ISBN
9789023486282 , 9789023487586 , 9789023488484 , 9789023496007 , ...
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

Volkskrant:
NRC:
Parool:
AD:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (5)

Aanrader!

door: Akire Zutphen 1 like
Een aanrader! Mooi historisch ingebed, boeiende personages. Boek dat blijft boeien. En als het uit is heb je iets om over na te denken, na te praten. Daders, schuldigen, verantwoordelijkheid, keuzes maken. Een van de toppers van dit leesjaar!

Kat op het spek binden

door: Elbert Grift 2 likes
Brink, een nederlandse rechter wordt uitgezonden naar Japan om zitting te nemen in een tribunaal van een 12-tal rechters die het vonnis moeten uitspreken over oorlogsmisdadigers. In zijn vrije tijd mag hij zijn hobby uitvoeren (piano) bij een gefortuneerde vrouw, die zich ook heeft ontfermd over...

Het opofferen van een wereldbeeld

door: Yolanda de Haan 1 like
Deze recensie is staat ook op mijn blog, op een wat overzichtelijkere wijze. Gelijk de originele versie lezen? Directe url: wp.me/p2dzXU-7c Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik hiervoor weinig wist over de tweede Chinees-Japanse oorlog. Ik herinnerde me dat Japan een pact had gesloten...

Opoffering - zelfopoffering - oordeel - veroordeel - vooroordeel

door: theonlymrsjo 1 like
Een bijzonder boek in een voor mij ongebruikelijke setting, het na-oorlogse Japan. Over opoffering, zelfopoffering, oordelen, veroordelen en vooroordelen. Mijn leeservaring is terug te vinden via mijn boekenblog dobbinga.wordpress.com; dit is de rechtstreekse link.

De offers door Kees van Beijnum | Een Boek review

door: Linda 1 like
Het orgineel van mijn review kan je vinden op mijn blog: http://www.linda-linea-recta.nl/de-offers-door-kees-van-beijnum-een-boek-review/ Het verhaal word vertelt vanuit drie gezichtspunten. Door Rem Brink, een Nederlandse rechter van het Tokio Tribunaal. De Japanse zangeres Michiko en de zwaar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook