Advertentie

Kees van Beijnum

Artikelen 5 Newsroom 1 Spots 2 beschrijving bewerken

Kees van Beijnum (Amsterdam, 1954) is een Nederlandse auteur. Hij debuteerde in 1991 met de misdaadroman Over het IJ, over de zogeheten 'brievenbusmoord' in Amsterdam in 1989. Daarna volgden onder meer Dichter op de zeedijk, waarvoor hij werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, De ordening, en De oesters van Nam Kee, dat werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. De boeken werden allemaal verfilmd. Daarnaast was Van Beijnum de scenarioschrijver voor de film 'De langste reis' (1996), over de ontvoering van zakenman Gerrit Jan Heijn. Ook voor de film 'De Heineken ontvoering' (2011) schreef hij het scenario.

In 2014 publiceerde Van Beijnum zijn elfde boek en achtste roman De offers, gesitueerd in Japan tijdens het Tokio Tribunaal in 1946 en geschreven naar rechter mr. Bert Röling, toentertijd namens Nederland lid van het Tribunaal.

Nieuwste boek

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken