Amsterdam als decor
Geen vlot leesbaar boek wat mij betreft. Ik was af en toe even de draad kwijt, die pikte ik steeds wel weer op, maar Van Beijnum maakte het me niet makkelijk. En wat komen er toch veel personages (vooral mannelijke) in voor: Haantje, Hayo, Pat, Daems, Andy, Rits, Jens, Willem, Lucas, Bart, Sanders en dan vergeet ik er misschien nog een of twee. Maar dit alles mocht de pret niet drukken.
Amsterdam als decor maakte heel veel goed; alle plekken die Van Beijnum beschrijft ken ik bijzonder goed en ik liep als het ware met Anne mee. Anne, die een boek schrijft en hiervoor terugkeert naar de Wallen waar haar moeder twintig jaar eerder is vermoord. Is degene die toen is veroordeeld ook de werkelijke dader? De plot is tamelijk vergezocht, maar er zijn onwaarschijnlijker plots bedacht dan deze.
Verder vind ik Anne nogal naïef.
Verder vind ik Anne nogal naïef.