Een feestje

Jos Josso Jos Josso
17 mrt 2024

Ja, clichés, zoetsappig, eenvoudige schrijfstijl, een hele trukendoos die wordt opengetrokken, bouquetreeks, ... het zal allemaal wel, maar ik ben dit boek ingetrokken en heb van begin tot eind ademloos verder gelezen. Het is vooral aan de positieve recensie van Stefaan van Mol ("hol naar je boekhandel") te danken dat ik dit boek heb gekocht. Wat die eenvoudige schrijfstijl betreft: die had zeker wel effect, want het boek las als een trein.

Emile besluit het anders te doen dan zijn artsen, vrienden en ouders hadden bedacht. De tijd die hij nog te leven heeft, brengt hij liever door in de natuur dan in het ziekenhuis. Op zijn advertentie om met een camper op een eindige reis te gaan, reageert een vreemde (in meerdere opzichten) vrouw. De relatie die zich ontwikkelt tussen die twee, in het licht van de naderende dood en het steeds vaker verdwijnen van het geheugen van Emile aan de ene kant en de geschiedenis van Joanne aan de andere, maakt dit verhaal, wat mij betreft, bijzonder origineel. Het was een feestje om dit boek te lezen.

Meer recensies van Jos Josso