Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De ontvoering van God
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De ontvoering van God

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Al eeuwenlang domineren de middeleeuwse kathedralen onze horizon en bepalen ze het uitzicht van onze steden. Stuk voor stuk zijn zij uitingen van gotische bouwkunst, die nog altijd een grote culturele en religieuze aantrekkingskracht uitoefent op mensen.
In De ontvoering van God reist Raoul Bauer terug naar de twaalfde eeuw, de periode waarin de eerste gotische constructies het licht zagen. Hij onderzoekt de omstandigheden die aan de basis lagen van de overgang van de romaanse naar de gotische kerkarchitectuur. Eén van de belangrijkste redenen voor de stijlwissel was de veranderende tijdgeest, gedreven door een andere kijk op God, de mens en de wereld. Een interpretatie van de Saint-Philibertkerk in Tournus, de Maria Magdalenabasiliek in Vézelay, de cistrerciënzerkerken in Fontenay en Pontigny en de gotische kathedralen van Laon en Amiens, illustreren deze voor onze westerse geschiedenis zo belangrijke ontwikkeling. Sprekende foto’s ondersteunen deze benadering.
Prof. Raoul Bauer, historicus en doctor in de letteren, is em. hoogleraar cultuurgeschiedenis. In dit boek geeft hij via een bespreking van de middeleeuwse religieuze architectuur een boeiende en fascinerende inkijk op hoe binnen hetzelfde tijdsbestek verschillende visies op God leefden.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Oudheid (tot 500)
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Davidsfonds
Eerste editie
18 september 2009
Laatste editie
18 september 2009
ISBN
9789058266569


Boekinformatie wijzigenReacties op: De ontvoering van God

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.