Advertentie
De pier stort in
5 3 4 10 3 3 2 1 1 0
Volkskrant:
NRC:
Parool:
De Standaard:

De pier stort in

17

Gelezen 20 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 20 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 4 Top25's 1   Topics 0

Mark Haddon is de auteur van 'Het wonderbaarlijke voorval van de hond in de nacht' Twee jongens vinden een pistool in een schoenendoos. Een mythische prinses wordt midden in een oorlog op een eiland achtergelaten. Een groepje aristocraten is op zoek naar avontuur in een ver land, maar ontdekt dat de grootste gevaren in henzelf schuilen. Dit zijn enkele van de personages die voorbijkomen in deze fantasierijke bundel. In tien nietsontziende korte verhalen put Haddon uit de geschiedenis, mythologie, sprookjes, en bovenal uit het diepe inzicht in de menselijke geest dat zijn romans zo onweerstaanbaar maakt. De hoge kwaliteit van deze verhalen is direct door de literaire jury’s opgemerkt. Het verhaal The gun werd genomineerd voor de Sunday Times efg Private Bank Short story Award en bekroond met de prestigieuze O. Henry Prize. Bunny stond op de shortlist van de bbc Short Story Award 2015.

+


Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Vertaalde verhalenbundels
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
10 mei 2016
Laatste editie
26 oktober 2020
ISBN
9789025446963 , 9789025446970


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Negen subtiele nachtmerries

door: Guy Doms 1 reactie

De Amerikaanse Bibliotheek Associatie heeft in 2015 zijn bestseller Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht op nummer vijf geplaatst in de lijst van de tien meest in de ban gedane of meest betwiste boeken. Dit wegens grof taalgebruik, godslastering en atheïsme. Het is tevens zijn meest...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De pier stort in

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.