Advertentie

De pink van Iejoor

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
‘Wat is er, nu nog ‘waar’ in de verhalen die mijn moeder mij vertelde toen ik klein was?’ Die vraag is de leidraad bij het opnieuw vertellen van enkele Bijbelse verhalen. Eeke Scheweer verbindt ze met zijn eigen bestaan en de inzichten die hij tijdens drie theologische workshops opdeed! Vandaar dit boek met verhalen over ‘Het goede (samen)leven’.

Verwondering, ontroering, liefde, oog hebben voor elkaar, verzoening, vrede en gerechtigheid zijn de ingrediënten voor wat in de Bijbel ‘het Koninkrijk Gods’ heet. Het visioen waarbij ‘waar maken’ belangrijker wordt dan ‘waar zijn’! De verhalen zijn geschreven vanuit het perspectief van de in het verhaal aanwezige ezel. Dat geeft Eeke Scheweer de ruimte om wat ‘dartel’ met de oorspronkelijke teksten om te gaan en leidt soms tot originele en verrassende wendingen in het verhaal.

Het boek is bedoeld voor jong en oud. Soms zal de een de ander iets uit moeten leggen, maar de schrijver hoopt vooral op gesprek waarbij de een de ander probeert te begrijpen. ‘Verschillen in beleving, geeft ruimte’ vindt hij!
+


Genre
Religie & Spiritualiteit
Spiritualiteit
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
Uitgeverij Van Warven
Eerste editie
01 mei 2020
Laatste editie
01 mei 2020
ISBN
9789493175211


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: De pink van Iejoor

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken