Meer dan 6,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De regionale keuken van India

Verrukkelijke authentieke recepten die het beste van de Indiase keuken bevatten, van de tandoorigerechten uit Punjab tot de luxueuze gerechten uit Centraal-India

In de omvangrijke inleiding wordt uitvoerig ingegaan op de invloeden van de ligging, het klimaat, de geschiedenis en de cultuur in deze wereldberoemde keuken

Begin in het noorden, met vis uit de meren, zoals Regenboogforel in citroen-mosterdmarinade en het klassieke gerecht uit Kasjmir, Rogan josh

Ga verder door Oost-India, de regio met de meeste variatie, waar vlees, vis en groente in onweerstaanbare Anglo-Indiase curry?s en pilavs is verwerkt

Reis naar het noordoosten, waar de plaatselijke specerijen en de invloeden van de buurlanden bijzondere gerechten als Gefrituurde spinazieblaadjes in een jasje en Pittige yam opleverden

Reis tot slot door naar het zuiden en westen, met hun tropische baaien, kronkelende rivieren en kokospalmen, en geniet van heerlijkheden als Krab in saus van geroosterde kokos, Gevulde kwartels of Geurige saffraanrijstpudding
Toon details

Schrijf een recensie

Is De regionale keuken van India het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Een weelderige zomerse bruiloft in een luxe hotel aan zee wordt verstoord door de veertigjarige, pas gescheiden Phoebe. Voor ze het weet is ze bruiloftsgast tegen wil en dank. 'Scherp, geestig en een genot om te lezen.'

Reageren op De regionale keuken van India

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.