De rode magneet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 7 4 17 3 6 2 0 1 0

De rode magneet

30

Gelezen 32 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 17 Favoriet 0 Recensies 16
Thrillers & Spanning Lijsten 2 Spots 7   Topics 0

De psychologische thriller De rode magneet is gebaseerd op de Marsreizen die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX en Mars One. In het verhaal spelen de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de reis naar Mars een hoofdrol. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Waarom trekt Mars ons zo aan? Welke belangen spelen er mee? Mogen we zomaar een andere planeet koloniseren? Zijn de problemen die de vier astronauten ondervinden een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico's of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land? En wat doe je als je moet kiezen tussen je leven en je ultieme doel?

De rode magneet refereert aan de aantrekkingskracht die Mars, de rode planeet, op de mens heeft. Maar 'De Rode Magneet' is in het verhaal ook de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten worden gevolgd tijdens hun reis naar Mars.

Via het programma kunnen de mensen op aarde alle ontwikkelingen rondom de astronauten volgen, maar de producti emaatschappij heeft zelf geen belang bij een feitelijke weergave van de beelden die door social cams worden opgenomen. Ze proberen dan ook met een suggestieve montage de kijkersaantallen hoog te houden.
Wat is nu echt en wat niet? Wie spreekt de waarheid en wie niet? En hoe zit het met de vertraging in de communicatie, heen en terug naar het ruimteschip...?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Paris Books
Eerste editie
08 maart 2018
Laatste editie
06 maart 2018
ISBN
9789492179968 , 9789492883094


Boekinformatie wijzigen


Recensies (16)

Keuze van de redactie

Aantrekkingskracht aan het oppervlak

door: Heidi van der Vloet 4 likes

De nabije toekomst. De avontuurlijke Chris Martin (nee, niet de zanger van Coldplay) zit midden in een expeditie in de Canadese Rockies als zijn oude vriend Justin hem opbelt met de vraag of hij deel wil nemen aan de eerste Mars-expeditie. Chris, gewezen astronaut op het ISS, ziet dat niet zo...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De rode magneet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken