Advertentie
De stad aan de rand van de hemel

De stad aan de rand van de hemel

17
Gelezen 23 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 26 Favoriet 3 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0

De Indiase Jahan is op jonge leeftijd aanwezig bij de geboorte van het witte olifantje Chota, waardoor tussen hen een bijzondere band ontstaat. Wanneer Chota aan de sultan wordt gegeven als cadeau, gaat Jahan met hem mee naar Istanbul om voor het dier te zorgen. Hier valt Jahan al snel op door zijn intelligentie en wordt hij ingezet als leerknecht van de architect van de sultan. Dit behoedt hem echter niet voor de grillen van de sultan, die hem eerst laat vechten in de oorlog en hem vervolgens naar de gevangenis stuurt, of voor onverklaarbare ongelukken op de bouwplaatsen. En dan wordt Jahan ook nog eens halsoverkop verliefd op de dochter van de sultan.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
Laatste editie
22 mei 2015
ISBN
9789044535105 , 9789044535099
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Charmant en boeiend

door: Gerd Boeren 1 like

Amper twintig was Elif Shafaks moeder, toen ze gescheiden en met kind weer aanklopte bij haar traditionele Turkse moeder. Anders dan de traditie het wilde, werd Shafaks moeder niet uitgehuwelijkt aan een oudere man. Shafaks grootmoeder stond erop dat haar dochter een diploma zou halen en nam zelf...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook