Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De verdwijningen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 5 3 7 2 4 1 1

De verdwijningen

32

Gelezen 35 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 19 Favoriet 6 Recensies 4
Thrillers & Spanning Newsroom 1 Spots 2   Topics 0
Nadat op 22 juli 1974 de rode handtas van professor Franse literatuur Rina Torfs wordt teruggevonden op de werf van de premetrowerken, beginnen de speurders van de Antwerpse recherche een routineonderzoek naar haar verdwijning. Ook haar voormalige vriend, de verlopen hippie en mislukte dichter Valère, vat een zoektocht aan in opdracht van haar steenrijke grootmoeder ‘Medusa’ Torfs. Hij wordt in een draaikolk van leugens en geweld meegesleurd waaraan hij niet meer kan ontsnappen.Rina’s verdwijning blijkt slecht de eerste in een uitdijende reeks.

De systematische afbrokkeling, aftakeling en uiteindelijke verdwijning van de machtige familie Torfs is een sprekende metafoor voor de verloedering van onze westerse samenleving, die in de jaren zeventig begon. Patrick Conrad vat de suspense van dit tijdsgewricht in opnieuw een superieure roman noir.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Eerste editie
01 juni 2021
Laatste editie
05 juni 2021
ISBN
9789464340044 , 9789464340051


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Marvin O.
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De verdwijningen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken