Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De verlichte middeleeuwen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 2 2 0 1 0

De verlichte middeleeuwen

3

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 24 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 2   Topics 0

Een compleet nieuwe kijk op de middeleeuwen: een periode waarin de wetenschap floreerde.

Wie geleerd heeft dat de middeleeuwen primitieve tijden waren waarin mensen in barbaarse omstandigheden leefden en weinig kennis bezaten, moet deze visie na het lezen van dit boek volledig herzien. Seb Falk toont ons dat de middeleeuwen juist een reeks intelligente, verlichte wetenschappers voortbracht.

Monnik John van Westwyk is onze gids op deze reis door de onbekende middeleeuwse wetenschap. Aan de hand van middeleeuwse teksten van zijn hand, laat Falk ons kennismaken met een breed scala aan wetenschappelijke vraagstukken waar mensen als John van Westwyk over nadachten en mee worstelden.

Van het rekenen met Romeinse cijfers tot het ontcijferen van horoscopen, het genezen van ziekten en het navigeren op de sterren: lezers maken kennis met de wetenschap zoals de middeleeuwse monniken die bedreven. Het resulteert in een fascinerend verhaal waarin je stap voor stap wordt meegenomen in het brein van een reeks middeleeuwse wetenschappers.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Middeleeuwen (500-1500)
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Eerste editie
05 november 2020
Laatste editie
23 oktober 2020
ISBN
9789000373734 , 9789000373741


Boekinformatie wijzigenReacties op: De verlichte middeleeuwen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.