Advertentie

De Vier Elementen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

De Vier Elementen van Robert Pollack, auteur van De Taak, is een meeslepende roman over naziroofkunst, familiegeheimen en grote liefde.

De Duitse industrieel Bernhard Wenzel wordt ervan beschuldigd dat zijn bedrijf vier kostbare schilderijen verbergt. Deze schilderijen, De Vier Elementen, zijn tijdens de Kristallnacht door de nazi’s van een joodse familie geroofd. Wenzel ambieert een politieke carrière binnen de rechts-nationalistische partij en kan dit schandaal er niet bij hebben. Aan advocaat Leo Spier de taak hem te helpen.

Maar wat is er tachtig jaar geleden gebeurd? Bernhards vader mocht niet kiezen voor de half-joodse vrouw van wie hij hield, omdat de familieonderneming afhankelijk was van de Duitse oorlogsindustrie. Hebben De Vier Elementen toen al een rol gespeeld? Voor advocaat Spier is deze delicate zaak een grote uitdaging, niet alleen vanwege zijn joodse achtergrond, maar ook omdat hij tegenover Christine Lavergne komt te staan, een Franse advocaat met wie hij een verleden heeft.

De Vier Elementen van Robert Pollack is een intrigerend verhaal voor de fans van Joël Dicker en Donna Tartt.


Over De Taak

**** ‘Voortreffelijk geschreven, ambitieus van opzet, met een paar fijne karakters en een bevredigende plot.’ – NRC Handelsblad

***** ‘Imponerende vertelkracht. Pollack is er op originele wijze zeer goed in geslaagd verschillende verhaallijnen waarin macht, chantage en geheimen naar voren komen parallel aan elkaar te laten lopen.’ – Mr.

‘Het is dat de Amerikaanse president nooit een boek leest – anders zou je hem van harte Robert Pollacks De Taak willen aanbevelen.’ – de Nederlandse Boekengids

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
17 maart 2021
Laatste editie
17 maart 2021
ISBN
9789026351389 , 9789026351372


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De Vier Elementen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.