Advertentie
De Warnow
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 14 3 9 2 0 1 0

De Warnow

28

Gelezen 31 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 39 Favoriet 3 Recensies 4
Non-fictie   Topics 0
‘Een boek waaraan ik geen weerstand kon bieden. Hans Steketee laat je de zuigende werking voelen van het onbezonnen avontuur. De Warnowlezen voelt als scheep gaan bij windkracht 10.’ – Frank Westerman

Zee kiezen met vrienden, muziek maken en leven van de wind – voor Arnoud is dat het ultieme idee van vrijheid. In 2013 vertrekt hij met zijn vriendin Tirza en zes anderen op zijn zelf verbouwde schip, de Warnow, naar Schotland en Noorwegen, op zoek naar het noorderlicht. Nadat ze bijna schipbreuk hebben geleden gaat een deel van de bemanning van boord. Maar Arnoud, Tirza en Peter besluiten hun avontuur door te zetten.

Hans Steketee, NRC-journalist en zeezeiler, raakt in de ban van dit verhaal. In het kielzog van de Warnow reist hij van Schiedam naar Schotland en probeert te begrijpen wat er tijdens die laatste oversteek is gebeurd. Wie was Arnoud? Wat bewoog hem? Waarom dwong hij de Warnow op de ruige Noordzee te varen, terwijl het scheepje hier niet voor was gebouwd? In een meeslepende reconstructie laat Steketee zien waar de gedroomde en de echte zee elkaar vinden.

Kun je een schip met dromen overladen?
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
Uitgeverij Pluim
Eerste editie
03 september 2019
Laatste editie
24 september 2019
ISBN
9789492928665 , 9789492928672 , 9789083073620


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (4)

Keuze van de redactie
kristofsjongers Hebban Recensent

Dromen verdwijnen in de Noordzee

door: kristofsjongers

Het is 22 maart 2013 als een Nederlands zeilbootje net buiten het Engelse Withby in de problemen komt. Aan boord van dit vaartuig, de Warnow, bevindt zich Arnoud Brinkman, die samen met zijn vriendin Tirza en zes andere metgezellen aan de reis van zijn leven bezig is. Vanuit Schiedam zijn ze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Warnow

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken