STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

De zaak Sint Naaz

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Sint Naaz is een afgelegen dorp waar het sinds de jaren negentig om onbegrijpelijke redenen altijd regent. Een dorp waar nooit iets gebeurt, tot er een moord plaatsvindt die de gemoederen flink opschudt. Het slachtoffer is een jong meisje.
Een jaar na de moord brengen de veertienjarige Marie en haar vader Thomas – een journalist die al zijn geld heeft verloren met daytraden – een zomer in het dorp door, in het familiehotel van Thomas’ zus. Thomas, die daar ook opgroeide, is er sinds het overlijden van zijn moeder – nu meer dan dertig jaar geleden – niet meer geweest.
De ooit zo hechte gemeenschap van Sint Naaz heeft de afgelopen tijd enorm te lijden gehad onder de moord, die tot op heden niet is opgelost. Maandenlang was het een groot mediacircus in het stille dorp en net nu de rust eindelijk een beetje is teruggekeerd, besluit Thomas weer een groot stuk over de zaak te schrijven vanuit het perspectief van een insider, al is er niemand meer in het dorp die hem zo ziet.
Alle verhoudingen in het dorp komen weer extra onder spanning te staan. Maar Thomas en Marie komen, al dan niet toevallig, wel steeds meer aanwijzingen op het spoor.
De zaak Sint Naaz legt even pijnlijk als liefdevol de uitersten van het dorpsleven bloot. Er is rust maar ook roddel, dadendrang maar ook lethargie, controle en schone schijn maar ook – net als waar dan ook – een onbedwingbare moordlust.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Das Mag Uitgeverij B.V.
Eerste editie
20 mei 2022
Laatste editie
20 mei 2022
ISBN
9789493248236


Boekinformatie wijzigenReacties op: De zaak Sint Naaz

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken