Advertentie
Denken als de dieren

Denken als de dieren

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Autistische mensen kunnen denken op de manier waarop dieren denken. Natuurlijk kunnen we ook op dezelfde manier denken als mensen, zo erg verschillen we nu ook weer niet van normale mensen. Op de weg tussen het dieren- en het mensenrijk is autisme een soort tussenstation en dat geeft mensen zoals ik een unieke gelegenheid dierentaal te vertalen. Ik ben in staat om mensen te vertellen waarom hun dieren bepaald gedrag vertonen.

Temple Grandin omschreef zichzelf in het gelijknamige boek van Oliver Sacks als een antropoloog op Mars. Menselijke emotie en interactie zijn voor haar moeilijk te begrijpen, maar het gedrag van dieren lijkt ze intuïtief aan te voelen. Het lag dan ook voor de hand dat ze dierwetenschappen ging studeren.

Door haar studie en het intensieve contact met dieren kwam ze erachter dat ze dieren begrijpt zoals andere mensen dat niet kunnen. Door het autisme werken haar hersenen duidelijk anders dan die van normale mensen. Dit leidde tot een uniek wetenschappelijke visie. Ze is van mening dat dieren wel degelijk intelligent zijn en meer diepgang hebben dan veel wetenschappers vermoeden. Iets wat de meeste huisdiereigenaren zullen onderschrijven.

Denken als de dieren is een unieke combinatie van populaire wetenschap en het inspirerende verhaal van Temple Grandin. Ze vertelt over haar strijd met autisme en haar succesvolle professionele en wetenschappelijke carrière.
Aantal pagina’s
348
Uitgeverij
A.W. Bruna LeV.
Laatste editie
11 juni 2005
ISBN
9789022987858
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic