Advertentie

Dom

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
In dit boek fileert Réginald Moreels een hele rits maatschappelijke thema’s tot op het bot. Mensen laten zich volgens hem veel te gemakkelijk in slaap wiegen door oppervlakkige en naïeve standpunten. Hij toont zich een wereldburger pur sang, die een broertje dood heeft aan elke vorm van nationalisme en populisme. Met zijn grote betrokkenheid op de mens, op de dieren, op rechtvaardigheid en gelijkheid, bezit hij een atypisch profiel: hij denkt diep na over noodzakelijke structurele veranderingen, maar is evenzeer begaan met de concrete mens voor wie hij iets kan doen.
Réginald Moreels is chirurg. Hij was medeoprichter van Artsen Zonder Grenzen in België. Hij zetelde in de senaat en was achtereenvolgens staatssecretaris en minister van Ontwikkelingssamenwerking. Hij is nog altijd actief als oorlogschirurg en opereert nu in Beni. Hij was een graag geziene gast in het VT4-programma Topdokters.
Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar het UNICHIR-project in Beni (Congo), waarvan Réginald Moreels vice-voorzitter is en waarvoor hij zich actief inzet. Doel is de oprichting van een kliniek en opleidingscentrum en een apotheek om zo de vicieuze cirkel van armoede en ziekte te doorbreken.
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
162
Uitgeverij
Halewijn
Eerste editie
10 maart 2021
Laatste editie
22 maart 2021
ISBN
9789085285915


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Dom

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken