Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een helpende hand

'De koningin van de horror in de suburbs.' – The Times

Wat er allemaal niet gebeurt achter een keurige voordeur...

Dit is een verhaal over meedogenloze hebzucht, uit­buiting en verstikkende terreur. Josh en Maisie Evans leiden een schijnbaar onopvallend leven. Wanneer tante Flo, die al jaren bij hen woont, over­lijdt en hun haar landgoed nalaat, gaan ze op vakantie naar Italië om de zeelucht op te snuiven en de warmte van de zon in hun bot­ten te laten trekken. Daar ontmoeten ze Mrs Fingal, een rijke we­duwe, die samenwoont met haar volwassen nicht Lena, en het is duidelijk dat geen van beiden gelukkig is met de situatie. Dus als Josh en Maisie een band met haar krijgen door ijsjes en dagelijkse wandelingen, is het logisch dat ze regelen dat ze bij hen intrekt als ze weer thuis zijn. Dat is voor iedereen de beste oplossing.

Een helpende hand is een ijzingwekkende thriller, voor de lezers van Roald Dahl, Shirley Jackson en Ruth Rendell.

‘Celia Dales boeken zijn slim, subtiel – en angstaanjagend. Ik kan niemand bedenken van wie ik spannende verhalen meer waardeer.’ – Ruth Rendell

Toon details

Schrijf een recensie

Is Een helpende hand het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?

Reageren op Een helpende hand

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.