Advertentie

Een zomer zonder slaap

156
Gelezen 163 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 54 Favoriet 7 Recensies 21
Thrillers & Spanning Artikelen 9 Lijsten 4 Spots 2 Top25's 4   Topics 0

Blaashoek is een vredig dorp, waar de seizoenen vloeiend in elkaar overgaan en de mensen in saamhorigheid bij elkaar wonen. Waaien doet het er wel, en daarom worden er grote windmolens geplaatst. De energieopwekkers worden verwelkomd met een groot feest, en aanvankelijk lijken ze ook alleen maar voordelen op te leveren. Tot slager Herman Bracke de slaap niet meer kan vatten door een geluid, een irritante brom die alleen hij hoort en die afkomstig is van de molens. Zijn slapeloosheid verergert en veroorzaakt een serie gebeurtenissen die bijna alle bewoners van Blaashoek kapotmaken. Achter het leven van alledag blijken heftige emoties schuil te gaan.

Wat begint als een rustig opgebouwd verhaal over een groep dorpsbewoners, verandert in handen van wonderstilist Bram Dehouck in een bloedstollende reeks gebeurtenissen.

Genre
Thrillers & Spanning
Uitgeverij
De Geus Spanning
Laatste editie
01 mei 2013
ISBN
9789044518368 , 9789044519976 , 9789044526448
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Sander Verheijen Hebban Crew

De personages zijn alledaags, en toch onvergetelijk

door Sander Verheijen op 10-04-2012

Bram Dehouck had in 2010 de primeur: hij won als eerste auteur “de dubbel”. Voor De minzame moordenaar nam hij de Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige misdaadroman én de Schaduwprijs voor het beste debuut in ontvangst. Niet alleen was er een hoop commotie over de toekenning van twee prijzen voor een en hetzelfde boek (dat kon toch niet de bedoeling zijn), het boek werd ook nog eens...


Lezersrecensies (17)

Recensie Een zomer zonder slaap

door: alinedehaes 2 likes
De molens in het kleine dorpje Blaashoek drijven Herman Bracke tot het in gang zetten van een serie bloedstollende gebeurtenissen. Bloedstollend kan je de gebeurtenissen vast en zeker noemen, geloofwaardig al veel minder. Dit boek is meer een Griekse tragedie vol moord en bedrog in overvloed, dan...

Verhaal dat heerlijk uit de hand loopt

door: Miebet 1 like
Aan begonnen in het vliegtuig boven de Atlantische oceaan, en daarna heel snel uit gelezen. Lekker leesbare thriller, verrassend verhaal dat heerlijk uit de hand loopt.

superleuk verhaal

door: Bal Patrick 1 like
Het is een boek dat ik in een dag heb uitgelezen. En dat gebeurd niet snel bij mij. Het zit ook zo lekker vol humor. Het verhaal blijft ook lang in je hoofd zitten. echt de moeite om te lezen.

Winnaar van de gouden strop 2012 !

door: camille jacobs 1 like
Zoals mijn ervaring met boeken die winnaar zijn van een of andere organisatie. Neen,ik weet niet op welke basis ze dit toekennen. Sorry,dit is geen goed boek.Spanning ? Neen, meer een soap. De meeste boeken die uitgeroepen worden tot winnaar zijn het echt niet waard.

Niet mijn ding

door: Annetje 1 like
Dit boek was duidelijk niet mijn ding. De figuren waren oppervlakkig maar ook heel karikaturaal. En het verhaal kwam heel ongeloofwaardig over. Al snel ging ik me ergeren, en 'k heb vaak gedacht aan stoppen. Maar aangezien hij maar 190 pagina's telt, heb ik toch doorgebeten.

Windmolens in het dorp: iedereen in zijn wiek geschoten

door: veravb 1 like
Wat een hete zomer en windmolens kunnen aanrichten in een klein dorpje waar iedereen iedereen kent en roddels zelfs zonder reden of oorzaak hun weg vinden. De dorpsslager kan niet meer slapen sinds er windmolens aan de rand van het dorp geplaatst zijn. Hij hoort een bepaald gebrom en dat kruipt in...

Een zomer zonder slaap

door: Cindy Matthijssen 1 like
In Blaashoek waait de wind altijd. Daarom is het de ideale plaats om een stel windmolens neer te zetten. De molens worden met een luid gejuich onthaald, maar als snel denkt niet iedereen daar meer zo positief over. Zo als slager Herman Bracke, die 's nachts als enige last lijkt te hebben van het...

Juweeltje

1 like
Dit is wat je noemt een juweeltje. Dit boek bevat humor, drama en meerdere moorden. Wat begint als een onbenulligheid eindigt in één groot drama.

Traag

door: Carola 1 like
Het boek komt erg traag op gang. De actie en de pit was er pas aan het eind. Wat mij betreft geen aanrader.

windmolens

door: Jose Vriens 1 like
Een boek met zwarte humor. De hp's hebben allemaal iets met elkaar te maken, de postbode, de slager, de dierenarts en hun vrouwen, de apotheker, het zielige meisje, de verliefde jongen. Stuk voor stuk hebben ze iets met de windmolens, al betekenen ze voor ieder van hen weer iets anders. Door de...

door: Anne-Jan de Jong 1 like
Geweldig boek! Veel humor, vaart, spanning, Top!
Welkom in Blaashoek, een op het eerste gezicht rustig en vredig dorpje, maar waar een hoop gebeurt! En nu heb ik zin in een broodje (zomer)paté van slager Herman!

Een zomer zonder slaap - Bram Dehouck

door: Mike van Barneveld 1 like
Een zomer zonder slaap is het eerste boek dat ik van Bram Dehouck gelezen heb, en wat een schot in de roos! Een klein meesterwerk heeft hij hier neergezet namelijk. Een in verhouding redelijk dun boek waarin het wel en wee van de inwoners van het gehucht Blaashoek beschreven wordt.

Een hoofdrol is...

door: Janneke Bouwman 1 like
Wat een superapart verhaal is dit! Het leest erg vlot en de schrijfstijl van Dehouck spreekt mij wel aan. Ik vind het niet echt een thriller, maar meer een psychologisch drama. En zoals het een drama betaamt, eindigt het boek in een bloedstollende apotheose die je eigenlijk vanaf bladzijde één al...

door: Anna 1 like
Een Zomer Zonder Slaap is het eerste boek dat ik van Bram Dehouck gelezen heb en ik weet nu al dat het hier niet bij gaat blijven.
De Belgische schrijver Dehouck schrijft erg goed en weet zeer levensechte personen neer te zetten, alsmede de sfeer van het fictieve dorp Blaashoek in Belgie heel goed...

Recensie Een zomer zonder slaap

door: Anja de Bruin 1 like
Wat een geweldig leuk boek; humor en tragedie, het zit er allemaal in. Ik heb het boekje in één ruk uitgelezen. Prachtig taalgebruik.

Recensie Een zomer zonder slaap

door: Elbert Grift 1 like
Er worden windmolens geplaatst in Blaashoek, daar lijkt iedereen aan gewend geraakt, sommigen in het gehucht doen er zelfs hun voordeel mee. Totdat Herman de slager niet meer kan slapen door het geluid wat de molens teweegbrengt, of is het het gesnurk van zijn vrouw, we zullen het nooit weten. Dit...

Recensie Een zomer zonder slaap

1 like
Voor de tweede keer weet Bram Dehouck een geweldig verhaal te vertellen. Totaal anders dan zijn debuut De Minzame Moordenaar, maar minstens zo goed geschreven. Mooie beeldspraken, humor, tragiek, het heeft het allemaal. Ik wacht vol ongeduld op zijn volgende boek!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook