Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eichmann

Lange tijd werd Eichmann gezien als de verpersoonlijking van de 'banaliteit van het kwaad': een nauwgezette, ambtelijke uitvoerder van orders van hogerhand. David Cesarani geeft Eichmann een gezicht en laat zien dat de kille bureaucraat veel sterker en actiever betrokken was bij de vernietiging van de joden in Europa dan tot dusver werd aangenomen. Daarbij maakt hij gebruik van tot nu toe geheim gebleven bronnen, zoals Eichmanns autobiografie, die in handen is van zijn zoon. Ook sprak Cesarani met talloze mensen die Eichmann hebben gekend, onder wie het Duitse echtpaar dat hem onderdak bood in de jaren na de oorlog.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Eichmann het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.

Reageren op Eichmann

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.