Advertentie
Elk schot een treffer

Elk schot een treffer

5
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0
De 10 dodelijkste sluipschutters van WO II

Elk schot een treffer bevat de opmerkelijke verhalen van tien sluipschutters tijdens de Tweede Wereldoorlog, beschreven door militaire historici die zich in deze materie hebben verdiept. De afgelopen jaren is men mede dankzij films als Enemy at the Gates en American Sniper heel anders naar deze specialisten gaan kijken.

Sluipschutters vertegenwoordigen de absolute top van een groep soldaten met een aantal bijzonder moeilijk te leren vaardigheden en werden lange tijd gezien als koelbloedige moordenaars die anderen om het leven brachten zonder dat van henzelf te riskeren. Het is een kleine elite van mannen en vrouwen die de macht hebben veldslagen door een welgemikt schot een andere wending te geven.

Veteranen uit de Tweede Wereldoorlog probeerden hun verleden als sluipschutter vaak te verbergen.

Simo Häyhä - ook wel bekend als 'de Witte Dood' - doodde een nauwelijks te bevatten hoeveelheid van 500 Sovjets tijdens hun invasie van Finland. Vasili Zajtsev, die honderden Duitse officieren en zelfs een handvol andere sluipschutters doodde en zo een Held van de Sovjet-Unie werd,en Sepp Allerberger, de hoogst onderscheiden sluipschutter van de Wehrmacht.

In bittere kou of verborgen tussen rottende palmbladeren in de oerwouden van de Stille Oceaan: een handvol mannen - en een enkele vrouw - hebben het verloop van de oorlog soms meer bepaald dan een grote veldslag.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Oorlog en vrede
Aantal pagina’s
300
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
Laatste editie
15 oktober 2016
ISBN
9789045208909 , 9789045209005
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Daar komen de 'echte' schutters

door: Tim van den Brink

Hoe conventioneel mensen ook zijn, een oorlog dwingt tot praktische keuzes. Vrouwen werkten tijdens WO II veelal in (munitie)fabrieken of ziekenhuizen. Vechten was toen ook al vaak een mannending. Maar om scherp te schieten, hoef je niet sterk te zijn. Laat nou juist Rusland het land zijn waar...

de menselijke kant komt naar voren

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
In dit boek krijg je een kijkje in het leven van een tiental Sluipschutters. Ze horen bij de beste van de wereld. Je leert wat van hun geschiedenis , maar ook kom je veel te weten over hun uitrusting en hun leven nadat ze hun geweer aan de bomen hebben gehangen….. Het geeft je een andere kijk op...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook