Advertentie
Gabriel Garcia Marquez - De biografie

Gabriel Garcia Marquez

3
Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Artikelen 1 Top25's 1   Topics 0
Wie kent Gabriel García Márquez niet? Hij is een van de grootste en populairste auteurs van de afgelopen decennia. In zijn werk maakt hij van zijn leven en geboorteland Colombia wonderbaarlijke fictie. Gerald Martin is erin geslaagd de moedige, fascinerende en ook humoristische werkelijkheid te onthullen die zich achter de boeken verschuilt.
Martin beschrijft in deze biografie niet alleen het leven van de slecht geklede, magere jongeman die vanuit een duistere provincie internationaal doorbrak, maar hij heeft ook aandacht voor de spanningen in García Márquez leven: tussen het beroemd-zijn en de literaire kwaliteit, tussen politiek en schrijverschap, en tussen liefde, eenzaamheid en macht. Martin onderzoekt de tegenstelling tussen de Caribische achtergrond van de schrijver en de mistroostige autoritaire praktijken in het hoogland van Bogotá, en zijn bewuste keuze zich af te wenden van het magisch realisme en te kiezen voor rechtoe-rechtaanvertellingen als Liefde in tijden van cholera.
Voor deze uitzonderlijke biografi e heeft Martin meer dan driehonderd mensen geïnterviewd, onder wie Fidel Castro, Felipe González, vier presidenten van Colombia, de schrijvers Carlos Fuentes, Alavaro Mutis, Mario Vargas Llosa en Tomás Eloy Martinez en, net zo belangrijk, de familie van de schrijver zijn vrouw, zijn zonen, zijn moeder, zijn broers en zussen en zijn vrienden en professionele medewerkers. En natuurlijk sprak hij door de jaren heen ook veel met Gabriel García Márquez, die hem beschouwt als zijn offi ciële biograaf. Hoewel Martin zich helemaal onderdompelt in de wereld van García Márquez bekijkt hij dit aangrijpende leven ook met een kritische blik. Deze magistrale biografi e, gebaseerd op vijftien jaar onderzoek, geeft een fascinerend inzicht in het leven en werk van een uniek schrijver.
Genre
Literaire non-fictie
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
Laatste editie
09 augustus 2011
ISBN
9789029083393 , 9789029088015 , 9789062919161
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Artikelen over Gabriel Garcia Marquez

  Meer artikelen