Advertentie
Gebroken cirkel

Gebroken cirkel

12
Gelezen 23 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

In Gebroken cirkel vertelt Hameeda Lakdo het ontroerende verhaal van de hereniging met haar lang verloren moeder. In haar eerste boek, Verborgen tralies, vertelde de Pakistaans-Nederlandse Hameeda Lakho over haar vaders leugen dat hun moeder was omgekomen bij een auto-ongeluk, hoe ze als volwassen vrouw hoorde dat haar moeder en jongste zusje toch nog in leven waren, en hoe ze uiteindelijk vocht voor de hereniging van het gezin in Nederland. Via tussenkomst van de staatssecretaris van Sociale Zaken krijgt Hameeda eindelijk de felbegeerde toestemming voor de overkomst van haar familie. Maar wat een hoogtepunt in haar leven had moeten worden, wordt een weerzien met zeer gemengde gevoelens. Praktische beperkingen en cultuurverschillen verstoren het sprookje. Hameeda neemt haar familie in huis maar dat blijkt al snel onhoudbaar. Van de zo vurig verlangde band tussen moeder en dochter is geen sprake, en Hameeda komt onder zware druk te staan. Gebroken cirkel is een ontroerend en aangrijpend portret van een vrouw op zoek naar een moeder-dochterrelatie die haar in haar jeugd werd ontnomen.

Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
06 augustus 2010
ISBN
9789069746319 , 9789069747194 , 9789460922404 , 9789460927461 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Hoe het toch kan anders lopen

door: Cedmax 1 like
Hameeda is dolgelukkig wanneer haar moeder, zus, broer en schoonbroer uiteindelijk toch naar Nederland kunnen komen waar ze nu hun vaste verblijfplaats hebben. Ze hoopt zo vurig op een innige band met haar moeder maar niets is minder waar. Het loopt heel anders af dan dat je kan denken. Het is weer...

Recensie Gebroken cirkel

door: Elly 1 like
Het blijft een triest,maar goede geschreven waar gebeurd verhaal / gebeurtenis. En er is veel moed voor nodig om je familie bij elkaar te houden.Indrukwekkend. En tot de conclusie te komen, dat er een ander verhaal achter zit. Nu naar het derde boek van deze schrijfster om te lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook