Advertentie

Goud dat blinkt

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Goud dat blinkt bevat verhalen die op Vlieland en Terschelling spelen. In ‘De betoverde peperkoek’ moet Bo, die van het vasteland naar Vlieland verhuisd is, voor het eerst naar haar nieuwe school. De schooldag begint slecht, nog voor de bel gaat heeft ze al vijanden gemaakt. Hidde, de hoofdpersoon in ‘Vechten tegen de zee’, verwacht niet veel goeds van de zomervakantie, tot hij op het strand een onverwachte vriendschap sluit. In ‘Niet geschoten is altijd mis’ probeert Jort met de hulp van een toevallige voorbijganger op een door Oerol overspoeld eiland een ernstig misdrijf te voorkomen. Het titelverhaal speelt op een middeleeuws Terschelling. Een jong meisje uit een arm gezin ontdekt dat de dingen die mooi en goed lijken, soms gevaarlijk zijn.
Op het titelverhaal na verschenen eerdere versies van de verhalen uit dit boek in de reeks ‘Vlaamse Filmpjes’ van de Belgische uitgeverij Averbode. ‘Niet geschoten is altijd mis’ werd bekroond met de John Flandersprijs.
+


Genre
Junior
Aantal pagina’s
152
Eerste editie
01 januari 2016
ISBN
9789082523607


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door martinekamphuis1
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Goud dat blinkt

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.