Ex
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 33 3 18 2 1 1 0
VN:

Ex

61

Rank 3278 Gelezen 70 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 38 Favoriet 1 Recensies 7
Thrillers & Spanning   Topics 0

Bij verschijning van haar debuut Vrij in 2006 werd thrillerauteur Martine Kamphuis direct als een belofte voor de toekomst onthaald. Dat maakt ze dubbel en dwars waar met de opvolger Ex. Opnieuw een psychologische thriller waarin Kamphuis de spanning tergend langzaam opvoert en de lezer aan het eind verbluft achterlaat.

'Mensen zien wat ze willen zien' is het terugkerende motief in het boek waarin vooral blijkt hoe weinig greep mensen hebben op hun wereld. Jet wordt bruusk de straat op geschopt door haar vriend Olivier. Maar Jet kan hem niet loslaten. Olivier, haar ideale hunk, kan niet stuk. Haar gedachten blijven rondom haar ex cirkelen. Tot er een andere man in haar leven opduikt, een psychiater, die haar helpt orde op zaken te stellen. Dan gaan bij Jet langzaam de ogen open. Of toch niet? 

In Ex, een krimi die zich voltrekt in de wereld van de psychiatrie, speelt Kamphuis opnieuw behendig met de verwachtingen van de lezer. En met psychologisch vernuft laat Kamphuis de vraagtekens tot het bittere eind staan. Wiens ex wordt hier eigenlijk vermoord? Was het motief wraaklust of niet-aflatende liefde? En wie heeft het belangrijkste motief? Eén ding is zeker: als de liefde het grootst is, is het onheil nabij?

+


Genre
Thrillers & Spanning , Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Thriller
Oorspronkelijke titel
Aantal pagina’s
286
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
Eerste editie
29 maart 2007
Laatste editie
04 oktober 2021
ISBN
9789029564854 , 9789029568616 , 9789461095992


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Angela
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Kees de Bree Hebban Recensent

Obsessionele liefde

door: Kees de Bree 1 like
Auteur en psychiater Martine Kamphuis is gespecialiseerd in mensen met gedragsproblemen. Dat dergelijke problemen kunnen ontstaan door liefdesverwikkelingen kwam tot uiting in haar fascinerende debuut Vrij waarin een vrouw zich aan de wurggreep van haar huwelijk onttrekt om zich ogenblikkelijk...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ex

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken