Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Grontopia

Toekomstig Westerwolde, utopie of dystopie?

De toekomst baart ons zorgen. In de media vinden steeds scherpere discussies plaats. Inmiddels is het duidelijk dat door de mens veroorzaakte klimaatverandering en zeespiegelrijzing duistere toekomstperspectieven bieden.

Drie wetenschappers schetsen mogelijke gevolgen en bespreken mogelijke oplossingen, in het algemeen en specifiek gericht op het Zuidoost-Groningse Westerwolde.  

Zeven auteurs – vijf ervaren SF-schrijvers (Erik Betten, Christien Boomsma, Tais Teng, Martijn Lindeboom en Bianca Mastenbroek) en de twee winnaars van de schrijfwedstrijd Toekomstig Westerwolde – voegen daar hun fictieve visie aan toe.

Kan ons waterrijke land ten ondergaan aan droogte? Hoe is het om als echte vleeseter in een vegan toekomst te leven bent? Hoe smaakt mensenvlees eigenlijk? Is genenmanipulatie de oplossing? Komen oerangsten ons opnieuw achtervolgen? Is het te verantwoorden om de milieuregels te overtreden op het moment dat de wereld zich aan het herstellen is?

Het boek is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in ontwikkelingen in het landschap, de toekomst van ons land, spannende verhalen en visies op onze wereld over twintig, vijftig of zelfs honderd jaar. Daarnaast is het ook speciaal interessant voor inwoners van Groningen (Westerwolde) en Drenthe.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Grontopia het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Grontopia

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.