Advertentie

Heksen

8

Rank 6046 Gelezen 8 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 26 Favoriet 0 Recensies 3
Non-fictie   Topics 0
De heks is helemaal terug. De weeffouten van onze door mannen vormgegeven, kapitalistische maatschappij worden steeds zichtbaarder, daardoor wordt het idee van de heks, met haar aandacht voor het natuurlijke en het vrouwelijke na eeuwen verguisd te zijn opeens weer aanlokkelijk.
De heksenvervolgingen zetten de heks en haar drie archetypes – de kinderloze vrouw, de single vrouw en de oudere vrouw – lang in een kwaad daglicht. Mona Chollet opent ons de ogen: heksen zijn slachtoffers van het patriarchaat, maar door hun onconventionele levenskeuzes rebelleerden en rebelleren zij er ook juist tegen. De heks is het ultieme feministische symbool.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
De Geus
Eerste editie
29 oktober 2019
Laatste editie
15 november 2019
ISBN
9789044542608 , 9789044542615


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (3)

Keuze van de redactie
Evy De Brabander Hebban Recensent

Vrouw versus de harde wereld

door: Evy De Brabander

De vrouw staat centraal in Heksen. Eerherstel voor de vrouwelijke rebel. Misschien is het nog correcter om te zeggen dat het beeld van de vrouw en opvattingen rond haar doen en laten de focus vormen van dit boek. Chollet probeert te achterhalen hoe de heksenvervolgingen van enkele eeuwen geleden...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Heksen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.