Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Het 50+ brein
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 3 3 4 2 1 1 1

Het 50+ brein

9

Gelezen 9 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0
Het wordt steeds duidelijker dat er bij het ouder worden allerlei veranderingen optreden in de hersenen. Er is niet alleen sprake van verlies maar ook van ontwikkeling van hersenen en vaardigheden. Het is van groot belang dat we oog krijgen voor deze specifieke fase in een mensenleven, zodat we de winst ervan ten volle kunnen benutten en eventuele nadelen kunnen compenseren. In Het 50+ brein combineert Margriet Sitskoorn nieuwe wetenschappelijke inzichten over de ouder wordende hersenen met eerder in haar boek Lang leven de hersenen beschreven kennis. Zij koppelt deze inzichten aan de hedendaagse maatschappij van langer doorwerken, digitalisering, steeds meer zelf moeten doen en zo lang mogelijk genieten.

Naast de meest recente wetenschappelijke kennis bevat Het 50+ brein ook een programma om zelf vitaal ouder worden te bevorderen, en tips voor het breed toepassen van alle kennis in zowel privé- als werksituaties.
Dit boek is actueler dan ooit, want met de kennis van het 50+ brein kunnen we onbenutte mogelijkheden gebruiken, dogma's doorbreken en de kwaliteit van werk en leven van velen verbeteren.

Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan Tilburg University en BIG-geregistreerd klinisch neuropsycholoog. Naast haar wetenschappelijke werk publiceert zij in verschillende bladen, is zij een graag geziene gast bij tv-programma's en een veelgevraagd (internationaal) spreker. Eerder verschenen van haar hand Het maakbare brein, Passies van het brein, Ik wil iets van jou, jij wilt iets van mij, Ik2 en HersenHack.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
03 december 2019
Laatste editie
03 december 2019
ISBN
9789044642537


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Niet alleen verval en achteruitgang

door: Marjan van Druenen

Verval en achteruitgang. Minder worden en afnemen. Het 50+ brein, ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij staat vol van deze confronterende woorden. Is het dan echt zo somber gesteld met het oudere brein, ook wel geronbrein genoemd? Niet volgens auteur Margriet Sitskoorn, neuropsycholoog...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het 50+ brein

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.