Advertentie
Het ebben van de laatste vloed

Het ebben van de laatste vloed

0
Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
In 1969 wordt de Lauwerszee afgesloten van het Wad. Dat heeft dramatische gevolgen voor het gezin van Tjerk Vogel, die daar al jaren boert en ploetert om land te winnen. Vader wil dat Tunnes, de oudste zoon, het boerenbedrijf overneemt. Die ziet daar geen heil in als de zee-inham dreigt te worden afgesloten, waardoor landwinning onmogelijk wordt. Hij krijgt vreselijke ruzie met zijn vader en vertrekt met de Willem Barendsz naar de Zuidelijke IJszee, op walvisvangst. Daar verdwijnt Tunnes op mysterieuze wijze van het schip.
Arjen, de jongste zoon, loopt voor zijn studie stage bij de afsluiting van de Lauwerszee en raakt daarom bij vader in het verdomboekje. Als vader jaren later dement raakt en hulp nodig heeft, wordt hij enige weken door zijn jongste zoon verzorgd. Een taak die Arjen met liefde, toewijding, maar ook met onbegrip vervult.

Een spannend en aangrijpend verhaal over persoonlijke drama’s, tegen de achtergrond van onverzettelijkheid en een onoverkoombaar generatieconflict.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Het Nieuwe Kanaal
Laatste editie
06 september 2019
ISBN
9789492457370
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic