Advertentie

Het gevecht om de vlecht

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In 1644 viel de Ming dynastie en begonnen de Mantsjoes met hun verovering van het Chinese rijk. Daarbij stuitten zij soms op grote weerstand. Het verzet van de Chinese bevolking richtte zich niet alleen tegen de nieuwe machthebbers, maar vooral ook tegen het bevel dat zij de haardracht en kledingstijl van de Mantsjoes moesten overnemen. Met name in het gebied ten zuiden van de Lange Rivier (de Yangtse) in de omgeving van het huidige Shanghai heeft de afkondiging van deze maatregel tot zeer bloedige confrontaties geleid.
In deze bundel zijn brieven, een necrologie, kronieken, verhalen en verslagen van ooggetuigen opgenomen die tezamen een zeer levendig en soms aangrijpend beeld geven van een korte maar zeer turbulente periode in de Chinese geschiedenis, waarin moord en doodslag, saamhorigheid en bedrog, trouw en verraad, schaamte, wanhoop en vertwijfeling tot grote hoogten werden opgezweept.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
02 maart 2021
Laatste editie
02 maart 2021
ISBN
9789464182774


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Het gevecht om de vlecht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken