Advertentie

Het glazen hotel

48

Rank 4808 Gelezen 48 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 109 Favoriet 5 Recensies 16
Literatuur & Romans Artikelen 2 Newsroom 1 Spots 4   Topics 0
Er wordt een doodsbedreiging gegrift in de glazen muur van een vijfsterrenhotel op een eiland voor de kust van Brits-Columbia. In New York breekt paniek uit als een gigantisch piramidespel instort, met verstrekkende gevolgen voor ontelbaar veel mensen. Jaren later verdwijnt een vrouw op mysterieuze wijze van het dek van een vrachtschip.
Terwijl deze ogenschijnlijk disparate gebeurtenissen ingenieus met elkaar verweven worden, beweegt ‘Het glazen hotel’ zich moeiteloos tussen het schip, de wolkenkrabbers van Manhattan en de wildernis van Vancouvereiland. Tegelijkertijd schetst Emily St. John Mandel een adembenemend beeld van hebzucht en schuld, liefde en wanen, en toont ze ons de talloze manieren waarop we ons leven betekenis proberen te geven.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Maaike Bijnsdorp Lucie Schaap
Aantal pagina’s
325
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
26 maart 2020
Laatste editie
26 maart 2020
ISBN
9789025453923 , 9789025453930


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door André van Broekhuizen
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (16)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Ponzifraude anders bekeken

door: Marvin O.

Vincent Smith, haar halfbroer Paul, en haar niet-officiële echtgenoot Jonathan Alkaitis zijn de drie spillen waar dit verhaal om draait en dat in evenveel verhaallijnen. In de eerste verhaallijn wordt een raam van de foyer van een afgelegen hotel beschadigd. Met een zuurhoudende stift worden de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het glazen hotel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.