Advertentie

Emily St. John Mandel

beschrijving bewerken

Emily St. John Mandel (1979) groeide op in Canada. Ze studeerde dans aan de School of Toronto Dance Theatre en woonde korte tijd in Montreal voordat ze zich vestigde in New York. 

In 2009 maakt ze haar schrijversdebuut met Last night in Montreal, dat niet naar het Nederlands werd vertaald, evenmin als haar tweede boek The Lola quartet  (2012)Haar volgende boek werd wel vertaald, The Singer's Gun  (2010), een psychologische thriller die in Nederland verscheen onder de titel Aria voor een verleden. Ook haar vierde boek Station Eleven  (2014) verscheen in Nederlandse vertaling, onder de titel Station Elf, een spannende roman over een handvol overlevenden op aarde na uitbraak van de Georgische griep. 

Voor Aria voor een verleden  ontving St. John Mandel in 2014 de Franse Prix Mystere de la Critique. Bovendien belandde Station eleven  op de shortlist van de Amerikaanse National Book Award, en werd het genomineerd voor zowel de Amerikaanse PEN/Faulkner Award als de Engelse Baileys Women's Prize.

 

Nieuwste boek

Het glazen hotel - Emily St. John Mandel Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken