Advertentie

Het oog van de bok

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 2
Fantasy & SF   Topics 0
Dirk de Vilder is meer dan alleen een verdoemde ziel; hij is ook de leider van de beruchtste motorbende uit de hel. Hij zint op wraak en eerherstel. Zijn doel is om zijn mannen uit het Purgatorium te verlossen, zodat ze weer gewoon achter hem aan rijden op de wegen van de aarde en klusjes opknappen voor hun baas Furfur, een van de gevallen engelen.

Om dat te bereiken, zorgt Dirk ervoor dat hij in het criminele circuit terecht komt, brengt hij een bezoekje aan zijn eigen verleden en neemt hij een duik in de Oude Hel.

Daar komt hij echter tot de ijzingwekkende conclusie dat hij niets te vertellen heeft zolang twee mysterieuze amuletten hem als hun beschermer zien. Bovendien leggen zowel de zeven prinsen van de hel als de zeven hoogste engelen, de Serafijnen, hem het vuur aan de schenen.

Hij zal moeten voorkomen dat hij een pion in hun schaakspel wordt. Dirk houdt niet van schaak. Hij speelt liever kaart. Hij is de man met altijd een troef achter de hand. De kunst blijft echter om deze op het juiste moment uit te spelen…

Roselynd Randolph neemt je in haar wereld vol duistere urban fantasy weer mee op een zoektocht. Deze keer proberen we het antwoord te vinden op de vraag: als je het heden manipuleert, kan je dan voorkomen dat het kwaad uit het verleden, de toekomst besmet?

“Het Oog van de Bok” is een op zichzelf staand verhaal dat zich afspeelt in de wereld die Roselynd Randolph voor het eerst schetste in “Bloedengel”.
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Fantasy
Uitgeverij
Zilverspoor
Laatste editie
25 maart 2020
ISBN
9789463082044 , 9789463083188
+

Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Ferry76Visser
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Johanna Lime Auteur

Dirk de Vilder en Betje

door: Johanna Lime 1 like
In de flaptekst staat de vraag: als je het heden manipuleert, kan je dan voorkomen dat het kwaad uit het verleden de toekomst besmet. Dit verhaal gaat over Dirk de Vilder en zijn vrouw Betje. Wat er in de geschiedenis met hen gebeurd is, komt in het verhaal ter sprake nadat je kennis hebt gemaakt...

Innerlijke vrijheid van een verdoemde

door: Ferry76Visser 1 like
Roselynd Randolph heeft met ‘Het Oog van de Bok’ zichzelf overtroffen. Het is een spannend, meeslepend verhaal over individuele vrijheid met fantastische personages, dat ik niet aan de kant kon leggen toen ik eenmaal begon met lezen! Het verhaal gaat over Dirk de Vilder, een verdoemde ziel. Hij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook