Advertentie
Het Surinaams bakboek van Dubois

Het Surinaams bakboek van Dubois

0
Rank 9749 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Culinair   Topics 0
Als in Nederland over Surinaamse gerechten wordt gesproken, gaat het meestal over Roti, Pom en Bara. De overheerlijke baksels die ook deel uitmaken van de Surinaamse eettraditie zijn bij veel mensen volkomen onbekend. Daar brengt dit eerste Surinaamse bakboek verandering in.

Op toegankelijke wijze introduceert Diana Dubois een aantal klassiekers uit de zoete keuken van Suriname, die uw smaakpapillen zeker in vervoering zullen brengen. Fiadoe, Keksi, Ingris boru (Engelse bol) en Bojo staan er allemaal in. Maar ook andere typisch Surinaamse cakes, taarten en koekjes, waarvan de meeste zijn voorzien van historische informatie. Bovendien heeft Diana tal van nieuwe recepten bedacht, zoals voor Dawet eksi kuku (roze sponscake), Timur kuku (maïzena cake), Cokes-taart (houtskooltaart) en Eksi kuku nanga karu-blom (eiercake van maismeel). Leidraad daarbij was het gebruik van Surinaamse ingrediënten.

Niet alleen de ervaren taartenbakster, maar ook iemand die minder- of zelfs niet goed thuis is in de keuken kan met dit bakboek haar of zijn culinaire grenzen verleggen. Datzelfde geldt voor mensen die op zoek zijn naar glutenvrije recepten.

Alle 60 cakes, taarten en koekjes zijn door Diana meerdere keren gebakken. Dankzij haar heldere aanwijzingen brengt u probleemloos elk recept tot een resultaat, waarmee u steeds weer goed voor de dag komt. Kortom: een heerlijk bakboek vol inspiratie om keer op keer mee aan de slag te gaan!
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Dubois, Uitgeverij
Laatste editie
15 november 2019
ISBN
9789075812220
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic