Advertentie

Het vierde protocol

48

Gelezen 77 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 11 Favoriet 3 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Kerstmis 1986. In een chique flat in Londen wordt een gecompliceerde juwelendiefstal gepleegd. De inbreker heeft echter maar weinig plezier van de buit. In zijn haast nam hij ook een tas met uiterst geheime documenten mee en dat wordt hem al snel noodlottig. Deze papieren èn de reactie van de bestolen hoge ambtenaar van Buitenlandse Zaken brengt de geheime dienst van zowel Rusland als van Engeland in staat van alarm.

Terwijl de onkreukbare John Preston de halve wereld over reist om de ware identiteit van een verdachte geheim agent te achterhalen, nestelt de meedogenloze Russische majoor Valeri Petrofski zich onopvallend in een rustig Engels plattelandsdorpje vanwaaruit hij een monstrueus plan dirigeert. Op uiterst geraffineerde wijze slaagt hij erin een kernbom in onderdelen langs de douane te laten smokkelen. En zo dreigt het bijna vergeten Vierde Protocol dat deel uitmaakt van het in 1968 door de grote mogendheden opgestelde verdrag ter voorkoming van verspreiding van kernwapens en dat 20 jaar lang als een tikkende tijdbom heeft gesluimerd, alsnog tot ontploffing te komen...

+


Genre
Literatuur & Romans
Pockets populaire fictie
Spannende boeken algemeen
Thriller
Oorspronkelijke titel
The Fourth Protocol
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Eerste editie
30 juni 1994
Laatste editie
01 januari 2001
ISBN
9789022953860 , 9789022978429 , 9789044928648


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het vierde protocol

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken