Advertentie
Het zwarte kristal

Het zwarte kristal

98
Rank 8266 Gelezen 101 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 61 Favoriet 18 Recensies 8
Fantasy & SF Newsroom 1 Spots 8 Top25's 4   Topics 0
Goud en Zilver, samen verbonden...
Jill en Skylar hebben alles achter zich gelaten om in de Buitenwereld het Zwarte Kristal te vernietigen, het duistere object dat de mens op Drägan Duma verbindt aan de kwaadaardige magiër Morbiston.
Met slechts een handvol aanwijzingen staan ze aan het begin van een avontuur in een wereld waar magie ongewenste aandacht trekt. En hoe verberg je draken op een plaats waar mythische wezens niet langer voorkomen?
Terwijl de magiër en zijn Morbiden op Drägan Duma nog altijd dood en verderf zaaien, begint voor Jill en Skylar een race tegen de klok.
De onstabiele verbinding teistert de Buitenwereld en tegenslagen maken de missie nog moeilijker dan verwacht.
Volgens de profetie kan Morbiston alleen voorgoed worden verslagen door magie in vertrouwen te bundelen. Maar Jill raakt gaandeweg zelfs het vertrouwen in zichzelf kwijt.
Kan zij haar twijfels opzijzetten om een einde te maken aan Morbistons duistere macht?
* * *
Het Zwarte Kristal is het laatste deel in de meeslepende fantasytrilogie van de Haagse schrijfster Patty van Delft. Het is het einde van een bijzonder verhaal dat draait om vertrouwen, innerlijke kracht, vriendschap en levenslange verbondenheid.
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Serie
Drägan Duma (3)
Aantal pagina’s
497
Uitgeverij
Celtica Publishing
Laatste editie
28 juni 2016
ISBN
9789491300509 , 9789491300561 , 9789491300974
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Young Adult Café / Draken in boeken
03 juli 2019 19 reacties
Young Adult Café / Schrijvers van de Lage Landen: Patty van Delft
27 juni 2019 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Diana Mom Hebban Recensent

Tegenvallend laatste deel met weinig spanning

door Diana Mom op 25-07-2016

Vol smart zaten de fans van de Drägan Duma-serie te wachten op het afsluitende derde deel van de serie, Het zwarte kristal. Patty van Delft wist haar fans regelmatig nieuwsgierig te maken via haar eigen Facebook. Er kwam zelfs een heuse boektrailer online. Het voorwerk zag er goed uit, maar maakt Patty met dit slotdeel de verwachtingen waar?

Jill en Skylar staan voor een moeilijke opdracht. Het...


Lezersrecensies (7)

Helaas al weer het slot

door: Atalanta Nèhmoura 1 like
Deel 3 vind ik iets minder tempo hebben dan de andere delen. In het eind wordt dat gelukkig wel weer goedgemaakt. Het blijft wel lekker pakkend. En zoals ik al in mijn eerdere recensies schreef: het houd mijn aandacht vast en dan is het voor mij een goed boek. Zeker weer een aanrader voor YA en...

Ik mis Drägan Duma nu al....

door: Cisz Strasters 1 like
"Macht is rijkdom, macht is vrijheid, macht is alles!" ~ p134 Wauw, wat een geweldig eind van deze trilogie!! Dit boek hield me nog meer in zijn greep dan de vorige delen. De strijd tegen Morbiston bereikt eindelijk zijn hoogte punt. Terwijl Jill en Skylar in de buitenwereld op zoek gaan naar het...

Toppie

door: Rozijntje 1 like
Het slot van deze trilogie is GEWELDIG! Het verhaal begint rustig en hoe verder je in het boek komt hoe meer actie. Het leest dus lekker vlot weg en je blijft dus met je aandacht bij het verhaal.

Gewoon helemaal geweldig!

door: Lydia 1 like
Wauw! Wat een slot van deze gave serie! Deel 2 eindigt echt onwijs spannend en ik heb gelijk deel 3 erachteraan gelezen. Ik zat er gelijk weer helemaal in al wordt het na een paar hoofdstukken pas echt spannend. Als je het einde nadert barst het echt los. In 1 adem uitgelezen! Ik hou van de humor,...

Ongelofelijk

door: Nathalie Piersma 2 likes
Bij Draken denk ik aan sprookjesboeken die je worden voorgelezen als je klein bent. Vol spanning luisterde je hoe het verhaal afliep, maar als we ouder worden verliezen vele van ons ook hun fantasie. Per toeval kwam ik in aanraking met de trilogie van Patty van Delft. Ik vroeg me in eerste...

Fantastisch

door: Jeannette 1 like
Net als de voorgaande twee delen leest dit weer weg als een speer. Spanning, humor en tragedie gaan feilloos in elkaar over en het verhaal verveeld nooit, heerlijk effe in een andere wereld.

GEWELDIG !!!

door: iris leeflang 1 like
het boek is dichtgeslagen.. het laatste deel.. wauw.. deze hele serie heb ik met veel plezier gelezen. grappig, spannend, romantisch, verdriet het heeft het allemaal. op sommige stukken gelachen met andere tranen in m'n ogen. ik kon met het eerste deel me al vrij snel inleven in de personage van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook