Hitlers vrede
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 19 4 49 3 21 2 6 1 0

Hitlers vrede

95

Gelezen 101 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 127 Favoriet 3 Recensies 6
Thrillers & Spanning Newsroom 2 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Voor het eerst in het Nederlands verkrijgbaar: een briljante standalone van Philip Kerr – nog altijd de meester van de historische thriller.

Herfst 1943. Sinds de Slag om Stalingrad weet Adolf Hitler dat Duitsland de oorlog niet kan winnen. De aankomende geallieerde conferentie in Teheran zal de basis leggen voor hun tweede front – en daarmee voor de onvermijdelijke val van het Derde Rijk. In een poging te redden wat er te redden valt, doet Hitler een radicaal voorstel: hij wil de geallieerden ontmoeten in Teheran om daar aan te sturen op een vredesonderhandeling. Wat hij niet weet, is dat Heinrich Himmler intussen een aanslag op de conferentie voorbereidt.

In het middelpunt van dit spel van staatsgeheimen, wisselende bondgenootschappen en riskante deals staat Willard Mayer, een geheim agent die door Franklin D. Roosevelt is uitgekozen om als zijn gezant te dienen. Officieel dient Mayer als de oren en ogen van de president, maar onder de oppervlakte heeft hij zo zijn eigen agenda.

Een ijzingwekkende thriller vol politieke intriges, historische details en grote verbeeldingskracht. Hitlers vrede geeft fans iets waar ze niet op hadden durven hopen: nog één allerlaatste Kerr.

In de pers

‘Kerrs stijl is intelligent en literair. Zijn boeken behoren simpelweg tot het beste wat het thrillergenre te bieden heeft.’ NRC Handelsblad

‘Kerrs fameuze mix van goed gerechercheerde, gruwelijke realiteit en fictie werkt in dit boek wederom uitstekend.’ Trouw

‘Behoort tot het beste wat ooit op thrillergebied is verschenen!’ de Volkskrant

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Literaire thriller
Aantal pagina’s
512
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
13 april 2021
Laatste editie
09 april 2021
ISBN
9789402316469 , 9789022592762


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (6)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Spannende en feilloos dichtgetimmerde WO II-spionagethriller

door: Marvin O. 2 reacties 2 likes ebook

Wijlen Philip Kerr (1956-2018) is het meest bekend geworden met zijn Duitsland-thrillers met Bernie Gunther in de hoofdrol, zich afspelend in een ruime periode rond WO II. Gunther was fictief, maar Kerr liet ook personages optreden die dat niet waren. Hij maakte gebruik van historische...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Hitlers vrede

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken