Advertentie

Hoefbevangenheid Begrijpen, Genezen, Voorkomen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Hoefbevangenheid. ‘Te veel paardeigenaren worden op een dag met deze ziekte geconfronteerd. En wanneer het jou paard, pony of ezel overkomt, sta je met de handen in het haar. Je geliefde dier zo veel pijn te zien lijden is afschuwelijk. Je wilt niets liever dan helpen, maar weet niet hoe.
Snel ingrijpen kan heel veel leed voorkomen. Dit boek legt je precies en uitgebreid uit wat er gebeurt in het lichaam van het paard, zowel vlak voor als tijdens hoefbevangenheid.
De nieuwste wetenschappelijke bevindingen met betrekking tot suikers, hormonen, medicijnen, onderliggende ziekten (zoals PPID), behandelmethoden, gifstoffen en stress worden allemaal uitgebreid besproken. Hetzelfde geldt voor het cruciale belang van goede, natuurlijke voeding, huisvesting, beweging en correcte hoefverzorging.
Dit boek biedt praktische oplossingen en eenvoudige preventieve maatregelen. De nadeuk ligt op de zeer belangrijke rol die je speelt als eigenaar van het paard. Kortom, na het lezen van dit boek weet je hoe je je paard, pony of ezel kunt helpen om te hetstellen en gezond te blijven.
Daarnaast is ‘Hoefbevangenheid: begrijpen, genezen, voorkomen’ een waardevolle hulpbron voor zowel dierenartsen als hoefverzorgers. Helaas ontbreekt het veel vakmensen in de paardenwereld vaak aan gedegen kennis over dit complexe probleem. Hierdoor wordt hoefbevangenheid te laat vastgesteld of zelfs helemaal niet herkend. De gebruikte behandelingen blijken vaak niet voldoende effectief, omdat ze zijn gebaseerd op verouderde ideeën en theorieën, of omdat de focus te veel op de hoeven ligt. Dit boek wil hier verandering in brengen door doelmatige oplossingen te bieden en door de aandacht weer op het hele paard te vestigen.
‘Hoefbevangenheid: begrijpen, voorkomen, genezen’ is een absolute must-have voor iedereen die werkt met of zorgt voor een hoefbevangen paard, pony of ezel.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
334
ISBN
9789082519198
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic