Hoe wiskunde de wereld veranderde

Ian Stewart

- Wie vond het getal nul uit? - Waar kruisen parallelle lijnen elkaar? - En wanneer maakte je vandaag gebruik van abstracte algebra? (Ja, dat heb je gedaan) Van de eerste getallen tot de chaostheorie en verder: in zijn verhelderende geschiedenis van de wiskunde behandelt Ian Stewart, auteur van de wereldwijde bestseller "Professor Stewart's verzameling van wiskundige raadsels", deze en andere fundamentele vraagstukken uit de wiskunde. Op de van hem bekende humoristische wijze beschrijft hij de geniale wiskundige ideeën door de eeuwen heen, de briljante wiskundige geesten - mannen én vrouwen - en de vele praktische toepassingen. Hij geeft zo inzicht in een fascinerend verschijnsel dat onze wereld verregaand heeft beïnvloed en ons dagelijks leven voorgoed heeft veranderd.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Hoe wiskunde de wereld veranderde het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Hoe wiskunde de wereld veranderde