Advertentie
Ik en mijn fiets

Ik en mijn fiets

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
‘Er is één boek waar dit boek heel dichtbij komt: De renner van Tim Krabbé. De boeken zijn niet hetzelfde, maar de kern van beide - 'dingen waar we aan denken als we aan fietsen denken' - komt overeen. De twee boeken vullen elkaar aan.’
- Feargal McKay op www.PodiumCafé.com

Beginnend met de vreugde om te leren fietsen als kind, vertelt ‘Ik en mijn fiets’ over de pijn van het klimmen, de angst om te vallen en alle andere universele momenten en gevoelens die fietsers zullen herkennen. Op de fiets stappen is bezit nemen van het landschap; in deze klassieker onder fietsers dringt Paul Fournel door tot de kern van de ontembare drang om te fietsen.

Ik en mijn fiets is een fascinerende mix van fietsherinneringen, observaties en ervaringen van een leven lang fietsen. Paul Fournel legt het geluid, de geur, het gevoel en de taal vast van de realiteit en de geschiedenis van het fietsen, in de bergen, in de stad, in een groep, alleen, lijdend, uitgeput, opgewonden.

Paul Fournel (1947) heeft romans, korte verhalen en talloze boeken voor jongeren gepubliceerd. Hij is ook de auteur van het fietswoordenboek Méli-Vélo (2008) en de biografie in verhalen Anquetil tout seul (2012).
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
Laatste editie
19 maart 2020
ISBN
9789492068378
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic